Elmalı Fındıklı Muhallebi


Elmalı Fındıklı Muhallebi Malzemeleri
2 avuç fındık – kıyılmış
3 adet elma
3,5 yemek kaşığı esmer şeker
½ parmak zencefil – rende
1 silme tatlı kaşığı sumak
Muhallebi için Malzemeler
1 litre süt
½ su kadehi toz şeker
2 yemek kaşığı buğday nişastası
2 yemek kaşığı un
1 adet yumurta sarısı
1 koli vanilya
1 yemek kaşığı tereyağı

Kıydığınız fındıkları bir tavaya alın ve kavurun.
Fındıklar kavrulunca içerisine ufak küp doğradığınız elmaları ilave edin ve kavurmaya devam edin.
Toz şekeri ilave edin, ardından elmalar hafif sönünce içerisine zencefili ilave edin.
Elma hafif karamelize olunca, ateşten alırken içerisine sumak ilave edin ve ateşin altını kapatın.
Soğuması için bir tabağa çıkartın.

Muhallebi için;
Süt, toz şeker, nişasta, un ve yumurta sarısını ufak bir tencereye alıp karıştırın.
Ardından ocağa alın ve orta ateşte karıştırarak pişirin.
Muhallebiniz kıvam alınca ateşten alın, içerisine vanilya ve tereyağını ilave edip karıştırın.
Servis edeceğiniz kapların tabanına 1 yemek kaşığı olacak biçimde elmalı harçtan koyun.
Muhallebinizi servis edeceğiniz kapların yarısını dolduracak biçimde bölüştürün.
Ortasına tekerrür hazırladığınız elmalı harçtan 1 yemek kaşığı ilave edin.
Kaplarınızın tamamını doldurun ve muhallebinizi soğutun.
Soğuyan muhallebinizin üzerini elmalı harçtan koyarak servis edin.


Yorumlar

Popüler Yayınlar